Waarom wasbare luiers kopen goed is

De laatste jaren zijn veel mensen een stuk milieubewuster geworden. Erg goed natuurlijk, want het gaat niet erg goed met het klimaat. Hoewel je in je eentje natuurlijk maar kleine dingen kunt veranderen om milieubewuster te leven, heeft dit toch redelijk veel impact wanneer iedereen deze veranderingen zou maken. De dingen die je kunt doen zijn bijvoorbeeld een eigen tas meenemen naar de supermarkt. Het bespaart een hoop plastic als niemand meer deze wegwerp tasje koopt. Hetzelfde geldt voor drinkflessen, het gebruiken van een eigen fles is een stuk beter voor het milieu.

Kortom, dingen hergebruiken zorgt voor minder CO2-uitstoot. Hergebruiken kan al vroeg beginnen. Zo kun je namelijk wasbare luiers kopen voor je baby. Wasbare luiers kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou en je baby. Lees hieronder waarom wasbare luiers kopen dan zo goed is. 

Wasbare luiers kopen voor het milieu

Mensen die geen wasbare luiers kopen, zullen wellicht zeggen dat het wassen van deze luiers ook erg milieuvervuilend is. Hoewel wassen natuurlijk niet super is voor het milieu, is dit iets wat je niet kan voorkomen. Natuurlijk hoef je de wasbare luiers niet alleen te wassen, maar kan je deze gewoon aanvullen met handdoeken die toch ook gewassen moeten worden. Ondanks het wassen van deze luiers, stoten ze nog steeds twee keer zo weinig CO2 uit als wegwerpluiers. 

Wasbare luiers zijn niet vies

Voor veel mensen is het de reden dat ze gaan wasbare luiers kopen, omdat ze dit erg vies lijkt. Het is begrijpelijk dat wanneer je voor het eerst over wasbare luiers hoort, je niet meteen erg enthousiast bent. Het klinkt natuurlijk niet ontzettend smakelijk dat de luier waar je kind in poept en plast hergebruikt wordt. In de praktijk is het echter een stuk minder vies. In de luier zit namelijk een inlegvel. Dit is een soort blaadje waarin je baby in kan passen en poepen. Dit blaadje haal je, wanneer deze vies is, er makkelijk uit en gooi je weg. Hierdoor blijft de stof van de wasbare luier redelijk schoon.

Ook vinden sommige mensen wasbare luiers kopen geen goed idee, omdat het hen erg veel gedoe lijkt. Wegwerpluiers kun je natuurlijk makkelijk en schoon uit de verpakking halen, maar als je eenmaal een wasritme hebt is dit bij wasbare luiers natuurlijk eigenlijk ook het geval. Als je zorgt dat deze altijd op een bepaalde plek bij bijvoorbeeld de commode liggen, is het eigenlijk net zoveel werk. 

Wasbare luiers kopen is goedkoper

Niet alleen is wasbare luiers kopen handig en milieubewust, het is ook gewoon de goedkopere optie. Een luier moet je natuurlijk meerdere keren per dag verschonen, bij de meeste baby’s is dit zo’n zeven keer. Een luier die je hergebruikt hoef je na het verschonen niet weg te gooien. Deze wasbare luiers, bijvoorbeeld de wasbare luiers van Billenboetiek, kosten meestal rond de twintig euro, een erg goede investering als je bedenkt dat je anders ongeveer vijftien euro aan wegwerpluiers kwijt bent.   —–