Met een vulpen schrijven: dit zijn de 5 voordelen

Schrijven met een vulpen wordt door velen als een luxe beschouwd, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er komen namelijk verschillende voordelen kijken bij het gebruik van deze pennen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van alle voordelen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als je de ideale pen moet gaan kopen. Lees de tekst hieronder goed door als je wilt weten wat de 5 voordelen zijn van het schrijven met een vulpen.

Schrijven met een vulpen

Maak je gebruik van een vulpen om te schrijven, dan kan je van hervulbare vloeibare inkt uitgaan in tegenstelling tot de balpen waarbij de inkt meestal niet bij te vullen is. zodra de inktpatronen leeg zijn kan je ze vervangen met een nieuw exemplaar om verder te schrijven met je pen. Er zijn verschillende soorten pennen te koop, en je kunt van meerdere voordelen uitgaan als je in een vulpen investeert.

Voordeel 1: Betere pengreep

Door met een vulpen te schrijven zal je pengreep verbeteren waardoor vooral jongere kinderen baat hebben bij het leren schrijven met pennen. Vroeger was het verplicht om te leren schrijven met vulpennen op school, maar tegenwoordig merk je duidelijk in de schrijftechniek dat dit niet langer het geval is. naast het op de correcte manier vasthouden van de pen kan je ook leren om soepeler te schrijven waardoor je handschrift er netter uitziet.

Voordeel 2: Minder afval

Kies voor vulpennen als je wilt zorgen voor minder afval, aangezien volgens onderzoek van het Environmental Protection Agency (EPA) jaarlijks 1,6 miljard wegwerppennen in het afval terecht komen. Deze lege balpennen vervuilen het milieu aangezien ze veel minder snel vergaan dan plastic. Je moet wel onthouden dat je meer geld betaalt voor de aanschaf van dit soort pennen, maar je kunt dan ook uitgaan van een duurzaam product. Je kunt deze pennen namelijk jarenlang blijven gebruiken.

Voordeel 3: Minder spanning

Kies je voor het schrijven met een vulpen, dan schrijf je met minder spanning waardoor je makkelijker schrijft en de inkt als het ware vanzelf uit de pan vloeit. Daar komt nog bij dat deze pennen licht in de hand voelen en dat personen die langdurig schrijven met een deze pennen minder of geen last krijgt van de polsen.

Voordeel 4: Beter onthouden

Schrijf je iets met de hand, dan kan je dit beter onthouden als je een vulpen gebruikt aangezien je veel actiever met de stof omgaat. Met de hand schrijven is een efficiënte manier om snel veel informatie op te schrijven zodat je de gegevens op een later moment weer terug kunt lezen.

Voordeel 5: Meer creativiteit

De creativiteit zal aanzienlijk stijgen als je gebruik maakt van de ouderwetse manier van schrijven. Met een vulpen ligt de focus op de dynamiek van het geschreven woord waardoor nieuwe woorden sneller en makkelijker eruit zullen vloeien. De creativiteit van de geest wordt als het ware geprikkeld dankzij het gebruik van deze pennen in tegenstelling tot de traditionele balpen.