Wat is een grinder?

Bij menig aantal liefhebbers van marihuana kan er worden vastgesteld dat ze het rollen van hun joint met de ogen dicht kunnen doen. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk toch worden vastgesteld dat er sterk wordt aangeraden om daarvoor gebruik te maken van een zogenaamde grinder. Hoe bedreven je namelijk ook mag zijn in het rollen van een goede joint, je zal in de praktijk steevast kunnen vaststellen dat gebruikmaken van één van de verschillende grinders op de markt zeer interessant kan zijn. Overweeg jij ook om een dergelijk handig hulpmiddel aan te schaffen, maar zou je er toch graag nog eerst even wat meer over te weten willen komen? Dat is mogelijk door rekening te houden met de informatie die je hieronder terug kan vinden.

Hoe werkt het precies? 

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de manier waarop een grinder werkt. Het betreft hier immers een apparaatje dat specifiek in het leven is geroepen om marihuana toppen mee in fijne, gelijkmatig geslepen stukjes te breken. Dat is nodig, want cannabis koppen staan er in de praktijk om bekend doorgaans groot, dicht en bovendien ook zeer plakkerig te zijn. Dit zorgt ervoor dat ze goed moeten worden voorbereid voordat ze gebruikt kunnen worden in een joint of in bijvoorbeeld een bong of waterpijp. Het spreekt voor zich dat je er in de praktijk ook voor zou kunnen kiezen om de koppen met de handen te breken. Voor heel wat mensen geldt echter dat zij (geheel terecht) van mening zijn dat dit eigenlijk niet interessant is. Gebruikmaken van een wietmolen of wiet crusher wordt dan ook doorgaans als een veel beter alternatief bestempeld.

Wat maakt een grinder gebruiken nu precies zo interessant?

Voor heel wat ervaren marihuana liefhebbers geldt dat ze er eigenlijk in de praktijk met de ogen dicht voor zouden kunnen kiezen om hun joints met de hand te rollen. Toch kan er worden vastgesteld dat ook zij doorgaans gebruik maken van een grinder. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Er zijn aan het gebruik van dit type apparaat verschillende interessante voordelen verbonden, namelijk:

  1. Er vindt een gelijkmatige verbranding plaats in de bong of waterpijp;
  2. Zoveel mogelijk van de trichomen worden gelijkmatig verwarmd;

Dit tweede voordeel zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk effect uit de planten toppen kan worden gehaald. In ieder geval, wil jij ook graag met niets anders dan de absoluut perfecte joint voldoening nemen? Dan zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van grinders een absolute must is. 

Waar moet je op letten bij een grinder kopen?

Ben jij er ondertussen ook van overtuigd dat gebruikmaken van een grinder voor het rollen van jouw joints de moeite waard is? In dat geval zal je, je wel nog even willen verdiepen in de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een tweedelige grinder aanschaffen, maar bestaan er ook drie- en vierdelige exemplaren. Daarnaast zal het ook al snel duidelijk worden dat deze apparaatjes verkrijgbaar zijn in verschillende materialen. De plastic en houten exemplaren staan er algemeen om bekend slechts over een zeer beperkte kwaliteit te beschikken. Omwille van deze reden wordt vooral het gebruik van metalen grinders aanbevolen.